Tancika Marcika

Rendező: JANKOVICS Marcell ; NAGY Lajos
tv-sorozat ° 1995 ° 07 ' 30 " ° 35 mm ° Színes ° Technika : Rajz animáció ° Producer: Mikulás Ferenc A meséket válogatta: Nagy Ilona Animátor: Nagy Lajos ; Vitális Zoltán ; Stoilov Dimiter Felvételvezető: Tóth László István Gyártásvezető: Vécsy Vera Hangmérnök: Nyerges András Imre Háttérfestő: Neuberger Gizella Kihúzó-kifestő: Kósa Márta ; Sándor Zoltánné ; Gönczöl Gábor Mesemondó: Szabó Gyula Operatőr: Ádám Imre Rajzoló: Kordás Erika ; Erdei Miklós ; Kása Andreas ; Pál Erika Vágó: Hap Magda Zene: Kaláka együttes Képes forgatókönyv: Jankovics Marcell ° Gyártó cég:

Szinopszis

Az özvegy király kihirdeti, hogy feleségül veszi azt a lányt, aki csepűből aranyfonalat tud fonni. Sikerül is ez a ragyás képű, vénecske, sánta lánynak egy ördög segítségével, akinek azonban meg kell ígérnie, hogy egy esztendő múltán az övé lesz testestül-lelkestül, hacsak ki nem találja addig a nevét. A király kénytelen-kelletlen feleségül veszi a lányt, már-már meg is barátkozna vele, ám a királyné egyre szomorúbbá válik. Szerencsére a király véletlenül megtudja az ördög nevét.

Képek

Videók


Fesztiválok:
- P'Art Mozi 2012 / Magyarország (Egyéb program)
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem