Hóoroszlán

Rendező: TÓTH Pál
tv-sorozat ° 1985 ° 07 ' 30 " ° Színes ° Producer: Mikulás Ferenc Animátor: Balajthy László Asszisztens: Szutor Gabi ; Zsebényi Béla Dramaturg: Szentistványi Rita Gyártásvezető: Vécsy Vera Hangmérnök: Bársony Péter Operatőr: Bacsó Zoltán Rendezőasszisztens: Bajusz Pálné Vágó: Szarvas Judit Zene: Másik János Háttér: Molnár Péter Irodalmi forgatókönyv: Tóth Pál ° Gyártó cég:

Szinopszis

A kályhában elaludt a tűz. Kisorsolják, melyikük menjen ki fáért. Leo sértődötten vacogva indul el a hóban. Gyanúsan sokáig van távol az oroszlán, Fred aggódni kezd, majd elindul utána és megtalálja Leot behavazva, megfagyva. Kétségbeesetten becipeli, kapkodva igyekszik felolvasztani, de a hóoroszlánból csak egy lavór víz marad. Leo rászedte! Fred kirohan és dühösen igyekszik a sásbódé felé, hogy leszámoljon Leoval. Most tényleg megfagyott! Odarohan, felkapja és becipeli a kocsiba. Leo és Fred pokrócokba burkolózva kuporognak a kályha mellett és versenyt tüsszögnek egymással.

Képek

Videók


Fesztiválok:
- Espinhoi Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál 1986 / Portugália (Kategória 1. díj )
- Televíziós gyermekműsorok és gyermekfilmek kőszegi szemléje 1987 / Magyarország (A legjobb animációs film díja)
- Buszani Nemzetközi Kölyök Fesztivál 2006 / Dél-Korea (Egyéb program)
- WRO Art Center / Media Kindergarten 2009 / Lengyelország (Egyéb program)
- Corstisonici Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál 2011 / Olaszország (Panoráma program)
- Banjaluka 2011 / Bosznia-Hercegovina (Panoráma program)
- Banjaluka 2011 / Bosznia-Hercegovina (Panoráma program)
- Hiroshima 2014 / Japán (Panoráma program)
- Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál 2014 / USA (Panoráma program)
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem