Az aranyszőrű bárány

Rendező: NAGY Lajos ; HORVÁTH Mária
tv-sorozat ° 2002 ° 07 ' 06 " ° Digi Beta ° Színes ° Technika : Rajz animáció ° Producer: Mikulás Ferenc A meséket válogatta: Nagy Ilona Animátor: Balajthy László Felvételvezető: Boros Mária Gyártásvezető: Vécsy Vera Hangmérnök: Nyerges András Imre Háttérfestő: Haszon Ákos Kompozitőr: Cseh János ; Nagy György Mesemondó: Szabó Gyula Rajzoló: Pócs Eszter ; Elek-Varga Viktória Szakértő: Jankovics Marcell Számítógépes munkatárs: Gulyás Kis Ágnes ; Kerekes András ; Polgár Éva ; Szűcs László ; Kolosits Zoltán Vágó: Csányi Mihály Zene: Kaláka együttes Képes forgatókönyv: Nagy Lajos ° Gyártó cég:

Szinopszis

Hogyan lehet megnevettetni a fekete város szomorú királylányát. Legelőször is kell hozzá egy szegény pásztorfiú és egy aranyszőrű bárány. Majd egy lány, egy sütőlapát, egy pap, egy pálca és egy öregasszony, akik furulyaszóra egymáshoz érve táncolnak. A film végén vidám lesz a királylány, a pásztorfiú, de még a fekete város is.

Képek

Videók


Fesztiválok:
- Kecskeméti Animációs Filmfesztivál 2002 / Magyarország (Tv-sorozatok különdíja)
- Annecy 2003 / Franciaország (Versenyprogram)
- MAPvidéo / Rencontres Audiovisuelles 2004 / Franciaország (Versenyprogram)
- Anima Mundi 2004 / Brazília (Versenyprogram)
- Hiroshima 2004 / Japán (Információs program)
- CICDAF 2004 / Kína (Versenyprogram)
- Balkanima 2004 / Szerbia-Montenegro (Versenyprogram)
- Kairói Nemzetközi Gyerek Filmfesztivál 2005 / Egyiptom (Információs program)
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem