Gyerekek vörös tájban

Rendező: SZOBOSZLAY Péter
rövidfilm ° 2013 ° 07 ' 10 " ° Színes ° Producer: Mikulás Ferenc Dramaturg: Szeredás András Forgatókönyv: Szoboszlay Péter Gyártásvezető: Vécsy Vera Hangmérnök: Vadon Zoltán Operatőr: Fazekas László ; Rittgasser István Vágó: Ari Károly ; Czakó Judit Zene: Pótári József ; Várhegyi Rudolf ° Gyártó cég:

Szinopszis

2010. október 4-én átszakadt az ajkai timföldgyár vörösiszap-tárolójának gátja. A kizúduló több mint 1 millió köbméternyi sűrű, lúgos iszap elárasztotta a környékbeli településeket. Az ár házak százait rombolta le, tíz ember halálát okozta és sokan megsérültek a katasztrófában.Rövid animációs filmünkben a devecseri gyerekek szemével látjuk, munkáival mutatjuk be, hogy személy szerint nekik mi mindenük tűnt el, veszett el azon a bizonyos napon. Melyek azok a helyek, személyek, tárgyak és emlékek, amelyek szinte az egyik pillanatról a másikra semmivé váltak.

Képek

Videók


Fesztiválok:
- Kecskeméti Animációs Filmfesztivál 2013 / Magyarország (Versenyprogram)
- ENIMATION Little Elephant 2013 / Szlovénia (Versenyprogram)
- Anima Mundi 2014 / Brazília (Panoráma program)
- BAB Pozsonyi Animációs Biennálé 2014 / Szlovákia (Panoráma program)
- Magyar Filmhét 2014 / Magyarország (Versenyprogram)
- Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivál 2014 / Magyarország (Versenyprogram)
- Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál 2014 / USA (Versenyprogram)
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem