Mesterkurzus Mikulás Ferenccel

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen március 8-án, szerdán 17 órától mesterkurzust tart a Balázs Béla-díjjal, Magyar Örökség-díjjal és Prima Primissima díjjal kitüntetett Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió vezetője, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) igazgatója. Több, mint 50 éves stúdióvezetői és produceri tevékenységének köszönhetően olyan közismert alkotásokkal gazdagodott a hazai és nemzetközi animációs szcéna, mint a 2020-ban Hungarikumnak nyilvánított, 100 epizódot megért Magyar népmesék-sorozat, a Vízipók-csodapók, a Mesék Mátyás királyról vagy a Leo és Fred.  
  
A vetítéssel egybekötött esemény során az érdeklődők megismerhetik Mikulás Ferenc életútját, a korai évektől a Kecskemétfilm vezetői megbízásán át, a stúdióban gyártott Oscar-díj-jelölést kapott nemzetközi produkciókig, valamint a 2022 októberében bemutatott, Jankovics Marcell rendezésében készült Toldi-sorozat animálásáig. 
  
A mesterkurzus-sorozat a MOME Animáció szak szervezésében valósul meg, az esemény szakmai vezetői, moderátorai: Dr. Kollarik Tamás PhD egyetemi oktató, producer és Gorka-Focht Máté doktorandusz, oktató.  
  
IDŐPONT: 2023. március 8. (szerda) 17 óra 
HELYSZÍN: MOME Auditórium  
(cím: 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MASTER épület, I. emelet)  
  
Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linkre kattintva érhető el: https://www.addevent.com/event/lH16275638
 
Az eseményre minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!
(forrás:Moholy-Nagy Művészeti Egyetem)
 
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem