Toldi, a mozifilm televíziós premierje húsvétvasárnap a Dunán

A Toldi című animációs sorozat 2021-es őszi premierje után, az egész estés film televíziós bemutatója is a Dunán lesz, a Magyar filmek vasárnap este című sorozatában. Jankovics Marcell, a magyar animációs műfaj egyik legnagyobb alakjának utolsó alkotása húsvétvasárnap 21 órától látható.

 

Arany János elbeszélő költeményének hőse, Toldi visszatér a képernyőre. Az MTVA felhívására és támogatásával a Kecskemétfilm stúdiójában készült 12 részes animációs sorozatot 2021 őszén láthatták a Duna nézői, húsvétvasárnap pedig a festői szépségű mozifilmet is a csatorna tűzi elsőként műsorára. Az MTVA támogatásával megvalósult film a Magyar népmesék sorozatot is jegyző Kecskemétfilm stúdiójában készült. A figuraterveket és a forgatókönyvet Jankovics Marcell, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikus készítette, aki a film rendezője is Csákovics Lajossal.

Forrás: MTVA

Toldi Miklós történetén keresztül tanúi lehetünk egy nagy erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Az animációs filmben nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt és az önmagát kereső ifjú belső vívódásait láthatják, de megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is. A nézők együtt barangolhatnak Toldival – többek között – a mocsárban és a 14. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért.

A vasárnap esti sávban továbbra is megszakítás nélkül élvezhetők az egészestés, rangos szakmai díjakkal elismert magyar filmek, hiszen folytatódik a közmédia és a Nemzeti Filmintézet (NFI) együttműködése, amelynek köszönhetően a mai magyar filmművészet kiemelkedő alkotásai láthatók vasárnap esténként a Dunán.

A cikk forrása: hirado.hu

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem