Szoboszlay Eszter filmtervét duplán díjazták a Cinemira pitchfórumán


A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál szakmai napja a filmtervekről szól, ahol hazai rendezők, forgatókönyvírók, írók és kreatív gondolkodók mutatják be (pitchelik el) a fiatal közönség számára írt film- és sorozatterveiket azért, hogy rendezőket, producereket, szakmai partnereket találjanak ötletük megvalósításhoz. A fesztivál a filmvetítések mellett, ezzel a programmal is szeretné támogatni a gyerekfilmes műfaj újjáélesztését Magyarországon.

Az idén 4. alkalommal megrendezett gyerek- és ifjúsági film pitchfórumon Szoboszlay Eszter animációs rövidfilmtervét két díjjal is jutalmazták: a gyerekzsűri által odaítélt legjobb filmtervnek járó fődíjat, valamint a felnőtt szakmai zsűri díját kapta. A Találkozás című animációs rövidfilmben egy félig olvashatatlan, feladó nélküli üzenet hozza össze egy társasház magányos lakóit, akiket állatfigurák jelenítenek meg.

„A díj nem okozott nagy vitát, úgy gondoljuk, hogy egy támogatásra érdemes alkotóról és tervről van szó, aki méltán fogja erősíteni a Cinemira hírnevét” – indokolta a szakmai zsűri a döntését. A zsűriben Dr. Kollarik Tamás filmes szakember, a MOME docense, az NFI Televíziós Döntőbizottságának tagja, Fonyódi Tibor forgatókönyvíró, Romwalter Judit producer, Takács Ildikó producer és Nyikos László animációs szakember vett részt.

Forrás: cinemira.hu
 
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem