Portugál egyetemeken a Magyar népmesék

A 45. alkalommal megrendezésre kerülő espinhói Cinanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 13 partneregyetemén szervez vetítés-sorozatot nemzetközi animációs filmekből.

Az októberben zajló, fesztivált felvezető vetítésekre három programot válogattak össze a szervezők. Elsőként a múlt évi Cinanima díjazott alkotásaiból vetítenek egy csokorra való rövidfilmet, ezt követően az ASIFA 2020 diákfilmes programja, majd a Magyar népmesék-sorozat epizódjaiból álló összeállítás lesz látható.

A Cinanima és a – Kecskemétfilm által szervezett – Kecskeméti Animációs Filmfesztivál több mint egy évtizedes együttműködésének köszönhető, hogy a kortárs animációkból álló programok mellett a Magyar népmesék is helyet kaptak.

A Cinanima az egyetemeken elnevezésű kezdeményezés célja, hogy elérhetővé tegye és népszerűsítse a szerzői animációs filmeket az akadémikus közösség és a nagyközönség számára.

(Cinanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, 2021. november 8–14.)
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem