Elkészült a Városi legendák második évada


A nagysikerű első széria után tovább folytatódnak Glaser Kati bájos városi történetei. Az újabb sorozat még 2017-ben nyert támogatást a Médiamecenatúra Dargay Attila-pályázatán, mely a televíziós bemutatás után teljes hosszában elérhetővé vált az interneten.

A valóság és képzelet keverékéből összegyúrt lendületes történetek bárki számára ismerősek lehetnek, hiszen mindenki hallott már olyan anekdotát, amely úgy kezdődik: az apukám testvérének a barátnője mesélte, a szomszéd fiának a kutyájának az előző gazdájával történt, vagy éppen, a barátom barátjának a volt albérlőjének a nagybátyja mesélte, hogy...

Ezek a személyesnek tűnő, tematikus epizódok a legkülönbözőbb emberekről szólhatnak, elmesélhetnek szokásokat, szerencsésen végződő eseményeket, beszámolhatnak csodákról és tragédiákról. A történet realitását alátámasztó kezdet aztán sokszor olyan irányba fordul, olyan végkifejletbe torkollik, amelyre senki nem számít: bátran gondoljunk Roald Dahl meghökkentő meséire, vagy Bohumil Hrabal elvarázsolt történeteire, amelyek nagyra tartott előképei Glaser Kati rendező legendáinak.

A klasszikus papírkivágásos animációra jellemző stílusjegyeket alapul véve, de a számítógép adta lehetőségeket kihasználva alakították ki a sorozat védjegyévé vált digitális, kollázs jellegű játékos formát az alkotók. Minden epizódban új szereplőkkel találkozhat a néző, de a homogén látványvilággal, mintha mégis ugyanabban az univerzumban játszódnának a történetek, egy képzeletbeli Magyarországon.

A színes, pörgős képsorokkal elsődlegesen a gyerek közönséget célozza meg a sorozat, de a család minden tagja számára derült pillanatokat szerezhet egy-egy epizód.
Az új 13 epizód a Kecskemétfilm youtube-csatornáján érhető el, de az első évad is megtalálható ugyanitt:
2. sorozat
1. sorozat

 
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem