A cinkotai kántor

Rendező: UJVÁRY László
tv-sorozat ° 1982 ° 07 ' 30 " ° Színes ° Producer: Mikulás Ferenc Animátor: Ujváry László ; Katona János Dramaturg: Szentistványi Rita Forgatókönyv: Ujváry László Gyártásvezető: Vécsy Vera Hangmérnök: Solymosi Ottó ; Nyerges András Imre Mesemondó: Helyey László Operatőr: Polyák Sándor ; Pethes Zsolt Színes technika: György Erzsébet Vágó: Czipauer János Zene: Kaláka együttes Irodalmi forgatókönyv: Kőszegi Ábel Háttér: Molnár Péter Háttér: Neuberger Gizella Kihúzó: Gömöry Dorottya Kihúzó: Fejes Margit Kifestő: Major Andrásné Kifestő: Bajusz Pálné ° Gyártó cég:

Szinopszis

A cinkotai plébános egy írásos követ talál. Felmegy vele Mátyás királyhoz, hogy apátsági rangot kérjen magának a kőért cserébe. A király próbatétel elé állítja: három kérdést kell jól megválaszolnia. Nem jár sikerrel a plébános. Ezt követően a kántor és a plébános ruhát cserélnek. Ezúttal a kántor megy a király elé, rajta nem fognak ki a fondorlatos kérdések. Jutalmul Mátyás elrendeli, hogy Cinkotán kétszer akkora legyen az iccéskupa, mint másutt.

Képek

Videók

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem