Toldi

Rendező: JANKOVICS Marcell ; CSÁKOVICS Lajos
egészestés film ° 2022 ° 01h 48m ° Technika : Rajz animáció ° Producer: Mikulás Ferenc Forgatókönyv: Jankovics Marcell Gyártásvezető: Vécsy Vera Zene: Selmeczi György Animációs rendező: Csákovics Lajos Látványtervező, színdramaturg: Richly Zsolt Látványtervező, színdramaturg: Maticska Zsolt Mesélő: Széles Tamás ° Gyártó cég:

Szinopszis

Arany János elbeszélő költeményének főszereplője egy igazi magyar szuperhős, egy naphérosz. Toldi Miklós történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Jankovics Marcell és Csákovics Lajos rendezők animációs filmjében nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt, az önmagát kereső ifjú belső vívódásait éljük át, de teljes gazdagságában megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is. Együtt barangolunk Toldival a mocsárban és a XIV. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért.

Képek

Videók


Fesztiválok:
- Magyar Mozgókép Fesztivál 2023 / Magyarország (Legjobb animációs film)
- Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 2023 / Franciaország (Versenyprogram)
- Kecskeméti Animációs Filmfesztivál 2023 / Magyarország (Panoráma program)
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem