Pirosmalac

Rendező: HORVÁTH Mária ; KERTÉSZNÉ HAJDU Marianna
tv-sorozat ° 1989 ° 06 ' 40 " ° 35 mm ° Színes ° Technika : Rajz animáció ° Producer: Mikulás Ferenc A meséket válogatta: Kovács Ágnes Animátor: Kertészné Hajdu Marianna ; Király László ; Orosz Andrea ; Szandtner Réka Dramaturg: Szentistványi Rita Gyártásvezető: Vécsy Vera Hangmérnök: Zsebényi Béla Háttérfestő: Miklós Árpád Kihúzó-kifestő: Gömöry Dorottya ; Zimay Ágnes ; Onozó Andrea Mesemondó: Szabó Gyula Operatőr: Magyar Gyöngyi Rajzoló: Andrássy Gabriella ; Mészáros Klára Szakértő: Jankovics Marcell Vágó: Völler Ágnes Zene: Kaláka együttes Képes forgatókönyv: Horváth Mária ° Gyártó cég:

Szinopszis

Volt egy asszony, akinek sohasem volt gyereke. Egyszer azt mondta, nem bánná már, ha a Jóisten egy kutyakölyköt adna neki, azt is felnevelné. Nemsokára egy kismalaca született, akit Pirosmalacnak nevezett, s úgy bánt vele, mint egy gyerekkel, még iskolába is járatta. A szomszéd fiú egyszer megleste Pirosmalacot, amint leveti a malacbőrt, s gyönyörű lánnyá változik. Feleségül kérte, s az esküvő után, mikor levette a malacbőrt, az anyósa elégette azt, hogy ne tudjon többé visszaváltozni.

Képek

Videók

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem