Eb, aki a kanalát meg nem eszi

Rendező: JANKOVICS Marcell ; LISZIÁK Elek
tv-sorozat ° 1977 ° 07 ' 00 " ° 35 mm ° Színes ° Technika : Rajz animáció ° Producer: Mikulás Ferenc ; Kunz Roman Animátor: Jankovics Marcell ; Molnár Péter ; Ujváry László Asszisztens: Liliom Károly ; Vágó Sándor ; Királyházi Jenőné ; Barta Irén ; Radeczki Gizella ; Jehoda Magdolna ; Zsebényi Béla Dramaturg: Bálint Ágnes Fénymegadó: Kun Irén Gyártásvezető: Vécsy Vera Hangmérnök: Nyerges András Imre Mesemondó: Bánhidi László Operatőr: Polyák Sándor Vágó: Hap Magda Zene: Kaláka együttes Képes forgatókönyv: Jankovics Marcell ° Gyártó cég:

Szinopszis

Mátyás, a magyarok híres és igazságos királya, magához rendeli a juhászt, hogy megtréfálja és megjutalmazza, amiért őt vendégül látta házában. A király hajdúi csak úgy engedik be a palotába az öreget, ha megígéri, hogy megosztja velük az ajándékot. Az ebédnél csak a pásztor nem kap kanalat, de furfangos ember lévén a kenyér héjával kanalazza ki a levest. Az ebéd végeztével, azt mondja: eb, aki a kanalát meg nem eszi! Persze sem a király, sem a többi vendég nem tudja követni a példáját.

Képek

Videók

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem