A szegény csizmadia és a szélkirály

Rendező: JANKOVICS Marcell ; LISZIÁK Elek
tv-sorozat ° 1978 ° 06 ' 50 " ° 35 mm ° Színes ° Technika : Rajz animáció ° Producer: Mikulás Ferenc ; Kunz Roman Animátor: Jankovics Marcell ; Debreczeni Katalin ; Horváth Mária Asszisztens: Lőrincz László ; Solymosi Ágnes ; Törőcsik Jolán ; Barta Irén ; Pethes Zsolt ; Krisch Zsuzsa ; Zsebényi Béla Dramaturg: Bálint Ágnes Fénymegadó: Kun Irén Gyártásvezető: Vécsy Veronika Hangmérnök: Nyerges András Imre Mesemondó: Szabó Gyula Operatőr: Polyák Sándor ; Varga György Vágó: Hap Magda Zene: Kaláka együttes Képes forgatókönyv: Jankovics Marcell ° Gyártó cég:

Szinopszis

A Szélkirály ajándékul ad egy varázs bárányt a szegény csizmadiának, azzal a feltétellel, hogy nem szabad kipróbálnia, míg haza nem ér. A hazaúton a csizmadia betér az egyik komájához, ahol kikotyogja a titkot. Az asszony és férje, míg a csizmadia alszik egy közönséges bárányra cseréli a csodaállatot. Ezután a Szélkirály egy abroszt és egy botot ad a csizmadiának, de ezek sem közönséges tárgyak. A haramdik ajándék segítségével sikerül a szegényembernek mindenét visszaszereznie.

Képek

Videók

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem