A banya

Rendező: JANKOVICS Marcell ; TORÓ Annamária
tv-sorozat ° 1995 ° 06 ' 00 " ° 35 mm ° Színes ° Technika : Rajz animáció ° Producer: Mikulás Ferenc A meséket válogatta: Nagy Ilona Animátor: Kertészné Hajdu Marianna ; Beck Tibor Felvételvezető: Tóth László István Gyártásvezető: Vécsy Vera Hangmérnök: Nyerges András Imre Háttérfestő: Molnár Péter Kihúzó-kifestő: Veszelszki Ilona ; Kiss Tibor ; Váraljai Attiláné Mesemondó: Szabó Gyula Operatőr: Polgár Éva Rajzoló: Mészáros András ; Dékány Izabella ; Mészáros Klára ; Szandtner Réka Vágó: Hap Magda Zene: Kaláka együttes Képes forgatókönyv: Toró Annamária ° Gyártó cég:

Szinopszis

A szegény ember három fia meg akart házasodni, ám az apjuk csak annak az egynek engedte meg, aki a legszebb virágot, kendőt és a legszebb leányt szerzi meg. A két nagyobbik fivérnek könnyű dolga volt, hiszen volt már kedvesük a faluban, de a kisebbik egy vén banyához kellett segítségért forduljon. Mégis neki sikerült a legszebb virágot és kendőt hoznia, a vén banya pedig világszép királykisasszonnyá változott. Meg is ülték a lakodalmat, és a másik két fivér is megházasodhatott öccsük jóvoltából.

Képek

Videók

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem